tisdag 29 maj 2012

Bananpaj


Efter att ha drabbats av insikten att man ibland inte orkar lägga en enda banankaka till i frysen beslutade jag mig för att baka en bananpaj. Detta resulterade i ett nytt användningsområde för brunprickiga bananer, hurra!

Ingredienser:

100 gram smör
3 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
3 bananer
Ljus sirap

Hacka smöret och blanda med mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig massa. Strö ut detta i en smord pajform.
Skiva över bananerna och sprid ut dem så de täcker jämnt.
Ringla över sirap.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader ca 25 minuter. Pajen bör ätas varm. Servera med vaniljsås.

1 kommentar:

  1. man kan också göra banoffee paj, fast sjukt mäktig paj, men god och så kan man strunta i valnötterna. http://pajrecept.blogspot.se/2012/04/bananoffie-paj.html

    SvaraRadera