
Chocolate Chip Cookies
150 g smält smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Vispa lätt fluffigt med ballongvisp.
Ballongvispen är din vän.
Rör ner följande i smeten:
4,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Hacka 175 g blockchoklad och rör ner. Här kan du lägga undan ballongvispen och använda en slickepott om det känns enklare.

Klicka upp på en plåt, med hjälp av två skedar.
De behöver inte plattas till,
utan flyter ut under gräddningen.
Jag brukar göra 16 klickar på en plåt.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen.

Kika efter 9-10 minuter om de ser bra ut.
De ska vara lite sega, så de bör inte hinna få mer färg än på bilden.
Låt svalna på plåt eller galler, de är ömtåliga när de är varma så hantera dem försiktigt om du inte hinner vänta.
Minst såhär många fick jag!
Tycker du snålar lite med chokladen här ;P personligen brukar jag ha i lite smält choklad i smeten också. Fast då blir det ju lite mer som chokladkakor med choklad i.
SvaraRaderaDe här kakorna är "görgoa" luktar gott i hela huset när man hälsar på.
SvaraRaderaMmmmmmm.... De här var gooooda! Hade dock inget farinsocker hemma, men det gick visst lika bra med ljust muscovadosocker. (Där fick jag äntligen användning av mitt felköp! :-D) Och som den chokladälskare jag är tog jag i mer choklad... De här kakorna kommer att bakas fler gånger i vårt hus!!
SvaraRaderaJag är glad att du kunde använda felköpet, det är ju fest när sånt händer! Förlåt att jag publicerade din kommentar så sent, jag hade visst missat att godkänna den. /GeMigKakor
SvaraRadera