lördag 12 september 2009

Bärpaj


Enkelt och sött recept på bärpaj. Jag gillar att använda blåbär, både färska och frusna. Denna gång blev det frusna.




Du behöver:
150 g rumstempererat smör
2,5 dl mjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten - OM du tycker det behövs

Fyllning:
0,5 dl potatismjöl (speciellt viktigt till frusna bär har jag märkt)
3 dl bär. Använder du mer bär, öka mängden potatismjöl.
1 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser utom fyllningen och låt degen vila i kylen 15 minuter. Ta sedan ut hälften av degen och lägg ut den i en rund, låg, smord form. Förgrädda pajskalet i 8 minuter.

Fyll pajskalet med potatismjöl, bär och socker. Ta ur resten av degen ur kylskåpet och lägg ovanpå bären. Här finns chans att göra detta till ett snyggt bakverk!
Jag tog inte den chansen idag.



Grädda i 175 grader, mitten av ugnen, 25 minuter. Är fyllningen lite vattnig eller om pajen inte fått någon färg efter 20 minuter så prova dig fram max 5 minuter i taget.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar