söndag 8 november 2009

Morotskaka



Den klassiska morotskakan med sin glasyr är populär (dvs nästan slut) på de flesta caféer jag besökt de senaste åren. Jag är inte helt nöjd med glasyren på denna, jag ska prova ett annat alternativ nästa gång. Gott är det, dock lite väl rinnig. Nåväl.



Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk bakpulver
2 msk kanel
50 g smält smör
3 dl mjölk (eller vatten)
1,5 dl ljus sirap
2 lagom stora morötter

Glasyr:
4 dl florsocker
2-4 msk vatten
2 dl färskost
1 tsk vaniljsocker




Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet och rör ner i bunken. Rör ner kall mjölk och sirap. Riv ner morötterna och blanda väl.
Häll smeten i en smord långpanna. Grädda 15-20 minuter.
Gör under tiden glasyren genom att blanda florsocker och vatten i en skål. Rör ner färskosten. Bred glasyren på kakan när den svalnat något. Skär sedan kakan i rutor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar