tisdag 9 november 2010

Äppelmos



Jag lyckades nyss koka äppelmos. Första försöket och det svåraste (läs: tråkigaste) var att skala dem.

Skala och kärna ur ca 2 kg äpplen. Skär i bitar, halvor räcker. Lägg dem i en gryta och häll i vatten, kanske 2 dl. Mindre än du tror, iallafall. Det ska inte på något sätt täcka äppelbitarna.



Det ser lite skumt ut... höhö...hö.

Koka en stund tills bitarna blivit mjuka, ca 10 minuter. Rör om under tiden. Häll ned nån dl socker, jag använde råsocker, och låt koka någon minut till.
Rör om ordentligt så alla bitar mosas.

Låt svalna och ät med mjölk, eller till gröt. Frys in det som blir över, i påsar eller burkar.

2 kommentarer:

  1. Mmm, äppelmos - en kär favorit! Gjorde ett par burkar i våras, men sedan dess har det inte blivit av igen. Det blir så vackert när man häller upp det på fina burkar, också! :)

    SvaraRadera
  2. Ja visst blir det, det tänkte jag inte ens på när jag håvade fram första bästa fryspåsar! ;)

    SvaraRadera