onsdag 17 november 2010

Mörkt bröd utan jäsning


Receptet räcker till två limpor. Denna deg knådas inte, utan läggs direkt i form. Inte heller behövs någon jäsning.

Ingredienser:
4 dl vetemjöl special (går bra med vanligt också)
4 dl grovt rågmjöl
2 dl linfrö
2 dl solrosfrö
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 liter filmjölk
0,5 dl matolja
0,5 dl mörk sirap eller brödsirap

Sätt ugnen på 175 grader.



Rör ihop alla torra ingredienser.



Rör ner filmjölk, olja och sirap. Degen ska vara ganska lös.

Häll degen i två brödformar, smorda med smör eller olja. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timma och 40 minuter. Låt bröden svalna något i formen innan de stjälps ut och får svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar